Говорителят на МВнР на Руската федерация Мария Захарова реагира остро на предложението

...
Говорителят на МВнР на Руската федерация Мария Захарова реагира остро на предложението
Коментари Харесай

Захарова: Армия на ЕС?! И на какво гориво ще работи?

Говорителят на Министерство на външните работи на Руската федерация Мария Захарова реагира остро на предлагането на италианския външен министър Антонио Таяни за основаване на въоръжени сили на Европейски Съюз.

Ето коментарът ѝ в Телеграм:

Вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни: „ Европейският съюз би трябвало да образува свои лични въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на спорове. Ако желаеме да бъдем носители на международния мир, имаме потребност от европейска войска. Това е съществена причина за ефикасна европейска външна политика. В свят с толкоз мощни играчи като Съединени американски щати, Китай, Индия, Русия и с рецесии, разпростряли се от Близкия изток до Индо-Тихия океан, жителите на Италия, Германия, Франция или Словения могат да бъдат предпазени единствено от това, което към този момент съществува, и това се назовава Европейски съюз. Затова защитата и общата войска би трябвало да станат съответен факт. И това не търпи отсрочване. ”

Армия на Европейски Съюз? Може би би трябвало да започнете с създаването на лична ваксина против Covid? Или да се научите хуманно, в сходство с интернационалните си отговорности, да пазите границите на Европейския съюз? Решаване на казуса с бежанците и мигрантите? И едвам по-късно да създадете войска.

Да, изцяло забравих. Преди да се образува единна войска, би било добре да се разбере на какво гориво ще работи и лети. И тогава американският президент ще дойде в Брюксел и ще каже, че ще вдигне цените на горивата, в случай че армията на Европейски Съюз не нападне тези, които той уточни.

Между другото, за какво тогава всяка страна от НАТО (да се чете, ЕС) би трябвало да заплаща колосални суми в „ общата хазна “ (и в действителност на Вашингтон), които, както се споделя, отиват за гарантиране на тяхната сигурност?
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР